Vera Wandel opnieuw Open Nederlands kampioen!

Eindhoven – De judoka’s uit Oosterhout en Breda van Bliemer Arashi Sport zijn het nieuwe jaar SUPER begonnen. Op de Open Nederlandse kampioenschappen te Eindhoven werd Vera Wandel voor de 2e keer kampioen en won Michael Pannekoek het brons in de -100 kg klasse! In Terheijden werden 4 gouden medailles gewonnen.

In de kerstvakantie waren Luke Prinsen en Quinten Vrieze op stage in Rotterdam bij judotoppers Marinde Verkerk en Juul Fransen. De nieuwjaarsreceptie werd weer goed bezocht en Vera Wandel was opnieuw gebrand op winst op de Matsuru Espoir die ze vorig jaar won. In de -32 kg onder 15 jaar startte ze zaterdag haar laatste jaar in de -15 klasse tegen een Zwitserse. Deze 1e ronde werd met Ippon gewonnen. In de 2e ronde werd de Belgische tegenstandster ook met Ippon verslagen en in de halve finale werd een Nederlandse concurrente aan de kant gezet. In de finale wist ze de Haarlemse tegenstander van Kenamju ook de baas te blijven en won ze opnieuw de Open Nederlandse titel! Op zondag werd Michael Pannekoek in de tot 21 jaar en onder 100 kg fantastisch derde in zijn eerste jaar onder 21! Hij won mooi 2 wedstrijden en gaf zijn visitekaartje af. Zijn broer Patrick werd in de onder 90 kg 9e.
Op zondag was er opnieuw een groot deelnemersaantal aanwezig op het 500 puntentoernooi bij JV Haragei te Terheijden. De judovereniging Haragei had opnieuw bezit van de grote sportzaal in Cultureel centrum De Cour. In 3 groepen werden 135 judoka’s ingedeeld. Twee groepen ’s morgens en 1 groep ’s middags. De organisatie zorgde dat heel de dag perfect verliep en naast de gewonnen puntenbekers was er voor iedereen een prijs. Arashi was sterk vertegenwoordigd met judoka’s uit Oosterhout, Teteringen, Heusdenhout en Boeimeer. Kampioen werden Gunnar van Hamburg, Lex Vreijdenberger, Tharijn Vreijdenberger en Charifa Benkaddour. De laatste 2 judoka’s behaalde ook hun 400 puntenbeker. Ook Lisa van Trier en Garion Ullings pakte hun 400 puntenbeker. Lucas van Wijmeren werd netjes 2e en pakte de 100 puntenbeker. Tweede werden ook Niels Evers, Dex Hagoort, Mexx Riemslag, Beau Duchemin, Jelte Georgius, Mathijs Zweedijk en Floor Vreijdenberger. Over 2 weken is Arashi in Kaatsheuvel. Voor foto’s, filmpjes en info zie: facebook en www.budokwaiarashi.nl.

 

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Wedstrijdjudo  >> recente wedstrijden (2019)  >> januari 2019