01/07 okt. 500 ptn/zeeland

Michael Pannekoek Zeeuws judokampioen

Vlissingen – Op zaterdag 7 oktober werd door sportschool Geelhoed het Zeeuws judokampioenschap georganiseerd. Michael Pannekoek pakte de titel in de zwaarste klasse tot 18 jaar. Op zondag 1 oktober organiseerde Bliemer Arashi Sport met succes het 36e 500 puntentoernooi in de gymzaal aan de Markkant met deelnemers uit Breda (JV Haagse Beemden en Arashi), Teteringen (Arashi), Made (JC Made), Oosterhout (Arashi), Terheijden (Haragei), Zevenbergen (JVZ) en Lage-Zwaluwe (Hirundo) streden 160 deelnemers in 41 poules om de begeerde judopunten. In Bosnië pakte Vera Wandel 2x een zilveren medaille in de klasse tot 12 jaar en tot 15 jaar!

In Vlissingen werd na het zilver van Made een goeden plak gewonnen door Michael Pannekoek. Hij won alle 3 wedstrijden, waarvan de eerste ronde tegen zijn broer Patrick die later 2e werd! Patrick had de winst in de hand, maar met straffen en geen scoren werd het een golden score, welke met een strafje werd beslist. In de halve finale zette Michael zoveel druk dat de tegenstander letterlijk door de knieën ging! Winst met houdgreep en in de finale had hij maar 20 seconden nodig om zijn tegenstander naar binnen te laten komen en hier op te anticiperen met een worp en afwerkende houdgreep. Broer Patrick vocht terug met gevarieerd judo en voor de zilveren plak gaf hij zijn tegenstander een heupworp uit het boekje waardoor de klap zo hard was dat iedereen zijn verbazing liet horen op de tribune! Vera Wandel was voor het eerst in Bosnië en pakte daar 2 zilveren medailles.

Met 66 deelnemers van Bliemer Arashi zelf, werden er meteen door 13 judoka’s van Arashi de eerste en tweede prijs gewonnen. Bij het 500 puntentoernooi kan men bij iedere 100 punten een nieuwe beker verdienen. Bij 500 punten ontvangt men de gouden beker er mag men niet meer deelnemen. Men is dan klaar voor het grote werk. Arashi was deze keer voor de 7e maal gastheer en wist met al de vrijwilligers (arbiters, klokkers, schrijvers, koffie, administrateurs en EHBO) opnieuw een fantastisch evenement te organiseren. De 100 puntenbekerwerd binnengehaald door: Beau Duchemin, Jasper van Gemeren (Boeimeer), Kay Vergouwen (Boeimeer), Ruben Schrauwen (Heusdenhout), Niek Staps (Oosterhout) en Koen Bouwmeester. De 200 puntenbeker voor: Rens van Damme. De 300 puntenbeker werd gewonnen door:Lex Vreijdenberger (Heusdenhout) en de 500 puntenbeker voor: Raph Romein (Oosterhout). De volgende Arashi-judoka’s wisten de hoogste trede van het podium te behalen (1e plaatsen): Gunnar van Hamburg (Teteringen), Dyon Spoelstra (Oosterhout), Beau Duchemin (Oosterhout), Tygo Dorresteijn (Teteringen), Rens van Damme (Teteringen), Mads Meyer (Boeimeer), Mats Rademaker (Oosterhout), Elias Yonan (Oosterhout), Youri Hondsmerk (Teteringen) en Lenn Becker (Oosterhout). Tweede werden: Cas Marcelis (Teteringen), Brandon van Valkenburg (Oosterhout), Bram van Geffen (Teteringen), Julia van Mook (Teteringen), Siem Krutzman (Boeimeer), Lucas Hinoke (Heusdenhout), Finn Spruijt (Teteringen), Senn Jongeneelen (Teteringen), Julian Kapteijns (Teteringen), Koen Bouwmeester (Boeimeer), Sander Sterks (Heusdenhout) en Floor Vreijdenberger (Heusdenhout). Op woens- en vrijdag biedt Arashi extra wedstrijdtraining in Oosterhout. Het volgende 500 puntentoernooi is in Lage Zwaluwe.

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Wedstrijdjudo  >> recente wedstrijden  >> 01/07 okt. 500 ptn/zeeland