Welkom bij Arashi

 

Judo (budo) is een prachtsport voor jong en oud, voor jongens en meisjes. Dat judo goed is voor de lichamelijke en mentale vorming is algemeen bekend. Voor kinderen is judo een gericht stoeispel, met bijzondere discipline, ter bevordering van de lichamelijke en geestelijke groei. Zoals een zwemdiploma halen in Nederland verplicht is, zou enkele jaren jeugdjudo ook verplicht moeten zijn om onze jeugd een goede voorbereiding te geven op het leven! Judo/budo hoort bij je opvoeding!

Het filmpje hieronder is gemaakt door één van onze judoka's. Het laat mooi zien wat je na een paar jaar judoles allemaal al geleerd hebt.

 

 

Wacht niet tot de middelbare school. Geen ouder is blij met een ongelukkig kind, omdat het gepest wordt of buiten de groep valt. Voor jongens en meisjes is het belangrijk om stevig in hun schoenen te staan als zij naar de middelbare school gaan. De kennis en kunde van judo/budo en de samenhangende uitstraling, zelfverzekerdheid, maakt het leven in de tienerjaren een stuk makkelijker! Enkele jaren judo/budo-onderwijs kan een nuttige ondergrond zijn voor de rest van het leven! Arashi biedt pedagogisch judo, G-judo (mensen met lichamelijke en geestelijke beperkingen), KidzzBudo, jeugd-Kickboksen en PSD-weerbaarheid. Daarnaast zijn er voor jeugd, junioren, senioren en leraren speciale uren wedstrijdjudo en opleidingen voor de zwarte band en hoger. Ook vaders, moeders, senioren en leraren zijn wekelijks aktief bij Arashi.

Maatschappelijk biedt Arashi:
- stage plaatsen voor VMBO sportklassen,
- stageplaatsen voor CIOS en Sport en Bewegen MBO niveau 1 t/m 4
- maatschappelijke stages middelbare scholen
- samenwerking met de reclassering
- samenwerking kennismakingsportlessen met Breda-Aktief
- samenwerking kennismakingsportlessen met Oosterhout in Beweging

De dojo’s (oefenplaatsen) waar Arashi les geeft, mogen er zijn. Ze voldoen aan alle eisen en zijn erop gemaakt het leerproces zo goed en prettig mogelijk te laten verlopen.
Kom gerust langs, maak een telefonische afspraak of gebruik ons contactformulier. Wij helpen u graag verder!

 

Lid worden van de JBN ? Klik hier. Ons aansluitnummer is: Bliemer Arashi Sport - D2SH74P (3255)
Spreekbeurt op school? Werkstuk maken? Klik hier

 


 

RECENTE PERSBERICHTEN

16 Juni Goshindo Examens Oosterhout Breda - De budoka's uit Oosterhout en Breda van Bliemer Arashi Sport doen weer examen net voor we met vakantie gaan. Volgende week de Kidzzbudo en Judo. Deze week waren het de leerlingen van de Goshindo-Jujutsu afdeling die examen deden.
>>> klik hier voor meer

03 juni Terheijden De judoka's uit Oosterhout en Breda van Bliemer Arashi Sport waren zondag 3 juni opnieuw met een groot deelnemersaantal aanwezig op het 500 puntentoernooi bij JV Haragei te Terheijden. De judovereniging Haragei had opnieuw bezit van de grote sportzaal in Cultureel centrum De Cour.
>>> klik hier voor meer

in april SUMO worstelen Ivm het 25 jarige jubileum van Arashi werd er weer ouderwets een sumo kampioenschap van de Baronie georganiseerd voor de judoka's uit Breda en Oosterhout. Heel de maand april wordt meestal getraind voor het sumoworstelen, maar de laatste jaren werd er geen toernooi meer georganiseerd door de vele andere drukke activiteiten! Dit jaar pakte 11 jarige Garion Ullings uit Heusdenhout Breda de titel sumokampioen van de Baroniesteden Breda en Oosterhout!
>>> klik hier voor meer

02 april 25e BAC !!! In april werd voor het 25e jaar de "Baronie Arashi Cup" gehouden door Bliemer Arashi Sport in de gymzaal Markkant in Oosterhout. Arashi had verschillende bevriende judoclubs uit de Brabant en Zuid-Holland uitgenodigd om een judofeest te houden voor judoka's tot 12 jaar. In het Belgische/Wallonie Wavre, Open Berlicum en Klundert werden ook weer prijzen gepakt!
>>> klik hier voor meer

07 april NK Judo Zaterdag 7 april werd in het sportcentrum Leek in Groningen het Kampioenschap van Nederland tot 15 jaar gehouden. Na brons vorig jaar werd opnieuw een derde plaats behaald door Vera Wandel uit Raamsdonksveer. In het Duitsland stond Michael Pannekoek zondag op de Europacup van Berlijn.
>>> klik hier voor meer

24 maart Luchtkussendag - In 1993 startte judoschool Bliemer Arashi Sport met judo en jujutsu-lessen bij Sportcentrum Heijl. Inmiddels wordt er op 4 locaties in Breda en Oosterhout lesgegeven in judo, kidzzbudo, goshindo (jujutsu) en jeugdkickboksen van maandag tot zondag. Dit jaar bestaat Arashi (betekent Storm) al weer 25 jaar en dat moet gevierd worden! Op zaterdag 24 maart jl. was de Markkant sportzaal omgetoverd in een luchtkussenkermis voor een eerste activiteit.
>>> klik hier voor meer

17 maart Zwarte Band Quinten Op de danexamens van Zuid-Nederland bij de Judo Bond Nederland behaalde 1 jarige Quinten van Os zijn 1e dan (zwarte band) judo. Een dag later pakte Vera Wandel haar 5e Zuid-Nederlandse titel in de -15 jaar. Afgelopen week hoorde Michael Pannekoek op Papendal van regiotrainer Henneveld dat hij op twee Europacups mag gaan deelnemen. As. zaterdag het luchtkussen spektakel in de Markkant nav. het 25 jarige bestaan van Bliemer Arashi Sport.
>>> klik hier voor meer

11 maart NK Michel Pannekoek Op de Nederlandse kampioenschappen tot 18 jaar is Michael Pannekoek van Bliemer Arashi Sport 2e van Nederland geworden in sporthal T-Kwadrant te Tilburg! In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in Vince Klijsen die op de Zuid-Nederlandse ook al de titel opeiste. Een week eerder werd Michael maar 5e, terwijl zijn broer Patrick kampioen werd in het Belgische Ingelmunster! Vera Wandel werd een week eerder voor de 4e keer Open West-Brabants kampioen in Wouw. Hier haalde Brandon Valkenburg een mooie 4e plek door van een Engelse judoka te winnen. 25 jaar Arashi blijft medailles opleveren.
>>> klik hier voor meer

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Welkom