20 mrt 2021 Vera Zwarte Band !

Zaterdag 20 maart tijdens de buitentraining van Judoclub Berlicum stond Vera Wandel een grote verassing te wachten: zij kreeg haar zwarte band 1e dan judo uitgereikt. Een bijzonder moment voor Wandel die de zwarte band heeft verdiend door als 14 jarige op 29 februari 2020 in Den Haag Nederlands kampioen te worden.

De 15 jarige Havo-scholier van het Dongemond College Vera Wandel doet al van zeer jonge leeftijd aan judo. Familieleden op judo, papa zwarte band en moeder misschien wel het fanatiekste van het gezin. Ze begon bij de Veerse judoclub Nintai. Met oranje band kwam ze in Oosterhout en Breda bij Bliemer Arashi Sport terecht. In haar jongste jaren werd ze maar liefst al 7x Zuid-Nederlands kampioen! Vanaf haar 12e jaar won ze 2x de Open Nederlandse kampioenschappen en werd er 2x derde. Op de Nederlandse kampioenschappen werd ze 2x derde en won ze éénmaal het zilver. Als eerstejaars in de -18 jaar klasse tot 40 kg kon ze uiteindelijk in Den Haag 2020 die gouden medaille in ontvangst nemen. Internationaal heeft ze inmiddels een lange lijst overwinningen staan, maar sinds het deelnemen aan de trainingen bij jong oranje in Papendal olv. centrale coach Jo Gevers gaat alles in stroomversnelling en won ze als uitgezonden Nederlandse afgevaardigde haar eerste bronzen Europacupmedaille in Italië. De overstap naar een club op hogere niveau was een logische en goede beslissing.

Tijdens de zonnige zaterdagmorgen buitentraining jl. van de wedstrijdgroep in Berlicum werd Vera Wandel letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Vanwege het behalen van het Nederlands Kampioenschap voor dames onder de 18 jaar in Den Haag werd ze bevorderd tot 1e dan zwarte band judo. Deze wedstrijd vond al plaats op 27 februari 2020. Echter door corona en het feit dat Vera nog niet de vereiste leeftijd had op dat moment moest de huldiging worden uitgesteld. Normaal worden dit soort promoties uitgereikt bij grote toernooien of bij de zwarte band examens. Omdat beiden nog niet kunnen plaatsvinden werd besloten door district Zuid-Nederland van de JBN (Judo Bond Nederland) om het tijdens een training op de club te doen. Ook in 2021 heeft de uitreiking door Corona op zich moeten laten wachten. Maar zaterdag was er door de judoclubs en JBN veel werk van gemaakt! In de aanwezigheid van oud- trainer Rinus Bliemer, die ook namens de districts graden commissie optrad en John Oomen, die de JBN district Zuid vertegenwoordigde, ontving Wandel de 1e dan zwarte band uit handen van Jo Gevers, haar huidige trainer/coach. Van oud-trainer Bliemer ontving ze het belangrijke diploma, welke meteen werd voorzien van handtekening. De heer John Oomen sprak haar toe namens de Judobond en overhandigde een bos bloemen. Tot slot werd ze ook nog door het bestuur in de bloemetjes gezet en kreeg ze applaus van alle aanwezige trainingsmaten bij deze feestelijke uitreiking. Als Wandel deze lijn doortrekt gaan we nog veel lezen van haar toekomstige prestaties.

 

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Organisatie  >> Nieuws/Aktueel  >> 20 mrt 2021 Vera Zwarte Band !