22 april BAC / Kata

Op 2e Paasdag werd voor het 26e jaar de “Baronie Arashi Cup” (BAC) gehouden door Bliemer Arashi Sport in de gymzaal Markkant in Oosterhout. Arashi had verschillende bevriende judoclubs uit de Brabant en Zuid-Holland uitgenodigd om een judofeest te houden voor judoka’s tot 14 jaar. De zaterdag voor Pasen organiseerde Arashi ook een Kata-stage met grootmeester Gé v.d. Elshout uit Hoogvliet.

Door de verschillende sponsors is deze ontmoeting uitgegroeid tot een kindvriendelijke activiteit, een stuk judopromotie in de regio en garantie op telkens weer een daverend succes. Met deelnemers uit o.a. West-Brabant en Zuid-Holland, kwamen toch de meeste judoka’s uit Oosterhout, Teteringen en Breda, verdeeld over verschillende poules en bijna 150 toeschouwers was het druk op de Markkant in Vrachelen. Voor alle judoka’s was geprobeerd om zo eerlijk mogelijke groepen te maken en iedereen mocht minimaal 3 judowedstrijden maken. Voor alle judoka’s was er een prachtige prijs en een aandenken. De vele (15 personen) vrijwillige eigen clubarbiters, juryleden, EHBO, organisators, etc. kregen waar voor al hun moeite, want alle judoka’s gingen trots en voldaan naar huis. De planning liep perfect en er gebeurde geen ongelukken. Dankzij de sponsors: Homespring Water, Opel centrum Oosterhout, Van der Plas makelaardij, Boot Assurantien, ESJ Accountants waren er weer mooie prijzen beschikbaar en voor alle hulp een goed verzorgde lunch. Voor Arashi werden kampioen op de 26e Baronie Arashi Cup: Merijn Wurth, Michiel Emmen, Chris van Bodegom, Stan van Oppen, Oscar van Loozen, Bram van Geffen, Xavier Maingay, Beau Duchemin, Pim Oerlemans en Martijn Smit. Na de meivakantie volgt de laatste 500 puntenwedstrijd in Lage Zwaluwe. Hier kunnen de judoka’s hun puntenbekers binnenhalen voordat het nieuwe seizoen begint.

 

De 6e Busen Kata stage werd bezocht door 20 liefhebbers die speciaal voor het hogere judo waren gekomen. De grootste groep werkte aan het Ju no kata, het kata van de panter welke ook veel weg heeft van Taichi-vormen, olv. Ruud Oostlander 5e dan. Grootmeester Gé van den Elshout 7e dan bracht trappen en stoten in de inleiding en gaf een masterclass Koshiki no kata, het kata van de Samurai. Het Koshiki no kata is het hoogste kata in het judo. Door de sponsors kon iedereen een kata-boek worden aangeboden.

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Wedstrijdjudo  >> wedstrijden (2019)  >> 22 april BAC