Judo

Judo is een gericht stoei/worstelspel met zeer strenge regels om de veiligheid te waarborgen. Stoeien vinden de meeste kinderen leuk en bij Judo kan dat zonder dat er ruzie of ongelukken van komen. Judo is toegankelijk voor jong en oud, dik en dun, talenten in de dop en diegene met een mindere motoriek. JUDO is elkaar geen pijn doen, maar juist sportief met elkaar omgaan. JUDO is niet alleen maar een spel of sport. JUDO is vooral ’n stukje opvoeding, karaktervorming, veilig met elkaar werken, technieken oefenen, leren vallen en opstaan, maar óók: leren van elkaar te winnen èn... te verliezen! Kortom, respect krijgen voor elkaar. Het klinkt misschien wat beladen als we zeggen dat kinderen met JUDO sociale vaardigheden en discipline wordt bijgebracht. Maar, waar is het wèl! Bij Judo leert men veilig vallen, worpen en controletechnieken, zoals o.a. houdgrepen. Gevaarlijke technieken zijn niet toegestaan in het vrij oefenen en de wedstrijden. Judo wordt veilig beoefend op een zachte mat, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Judoka's dragen een katoenen broek -en jas (kimono), die door een band bijeen wordt gehouden. Meisjes dragen een wit t-shirt onder de kimono. Iedereen weet inmiddels dat voorbereidend op het leven ieder kind moet leren zwemmen en daarna judolessen

 

 

Judo hoort bij je opvoeding !

Waarom? Omdat alle ouders hun kinderen fysiek en mentaal, stevig in de wereld willen zetten!.

Judo kan bij Arashi vanaf 4 jaar (tot zeer hoge leeftijd) worden beoefend. Kijk op het rooster voor een locatie bij u in de buurt, want wij bieden van maandag t/m zaterdag Judolessen in de Baronie!

Opgeven voor twee gratis proeflessen: budokwaiarashi@casema.nl

We dragen bij de proeflessen een lange sportbroek en shirt met lange mouwen. Judo is op blote voeten, maar slippers zijn nodig om van de kleedkamer naar de judozaal te lopen. Voor senioren kan een leen Judopak geregeld worden.


Lessen op basisscholen, middelbare scholen, voor verjaardagfeestjes en sportverenigingen op aanvraag.

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Budodisciplines  >> Judo