18 feb 2017 ZNK

Bliemer Arashi met 2 judoka's naar NK in Tilburg

Breda Oosterhout Gilze- Zaterdag 18 februari werd in Gilze het Zuid-Nederlandse Kampioenschap tot 15 jaar gehouden. Het leverde Bliemer Arashi Sport opnieuw een kampioen en een 3e plek op voor resp. Vera Wandel uit Raamsdonksveer en Suze Smits uit Geertruidenberg. Hiermee gaan weer 2 judoka’s naar het NK op zaterdag 11 maart in Tilburg. Hier zal gaan blijken of er weer nationale medailles voor Arashi gewonnen gaan worden.

Op zaterdag ging Arashi met 2 deelnemers naar Gilze voor het Zuid-Nederlandse kampioenschap. De doelstelling was om 2 tickets binnen te halen voor het NK -15 in Tilburg. In de middag wisten 2 judoka’s een podiumplaats en dus een ticket binnen te halen. Tweede jaars (ze heeft volgend jaar nog een kans in de -15 jaar) Suze Smits begon timide in de klasse tot 48 kg en werd snel overgenomen door een slecht ingezette aanval binnendoor. Helaas werd niet beoordeeld met wazari, maar ippon, waardoor de wedstrijd verloren was. In de verliezersronde deed ze het fantstisch! Voordat ze mocht knokken voor de 3e plaats won ze een prachtige wedstrijd met Uchi-Mata heupworp. IPPON! Voor een plek op het podium won ze opnieuw met een vol punt Ippon! Nu lukte de aanval binnendoor wel en lag de tegenstand vol op de rug! Een derde plaats op de ZNK en een ticket voor de Nederlandse. Suze werd al eerder Zuid-Nederlands kampioen en won nog andere medailles in de -12 jaar klasse. Vera Wandel haalde de doelstelling voor dit jaar ook weer. Als eerste jaars -15 wilde ze het NK halen. Dat heeft ze gedaan door ZUID-NEDERLANDS Kampioen te worden voor de 4e keer! In de halve finale werd gewonnen met een prachtige wurging en in de finale werd opnieuw een Ippon gescoord met een prachtige overname vol op de rug! Hiermee gaan weer 2 judoka’s naar het NK op zaterdag 11 maart in Tilburg. Hier zal gaan blijken of er weer nationale medailles voor Arashi gewonnen gaan worden. Vorig jaar won Lennart Most nog het brons op de Nederlandse kampioenschappen in Apeldoorn. Vorige week vrijdag was hij nog genomineerd voor Sporttalent van Breda. Afgelopen kerstvakantie maakte hij al een trainingsstage in Japan mee. Na de carnaval volgt de Open West-Brabantse in Wouw.