Freek Grens pakt judobrons op Zuid-Nederlandse -18

Zaterdagavond 16 maart werd in Gilze het Zuid-Nederlandse kampioenschap judo gehouden tot 18 jaar. Freek Grens wist voor Bliemer Arashi Sport een bronzen medaille te winnen. De eerste medaille op het Zuid-Nederlandse kampioenschap judo tot 18 jaar voor Arashi!

O.l.v. trotse judocoach Srecko Culo wist de 16-jarige Freek Grens, 4e jaars aan het Monsieur Frenken College, een 3e plaats te behalen in de tot 73 kg klasse. Voor Bliemer Arashi Sport de eerste medaille in de tot 18 jaar klasse. Grens won zijn eerste wedstrijd zonder probleem, maar maakte in de halve finale een cruciale fout en werd overgenomen. In de verliezersronde knokte Grens zich knap terug voor de troostfinale om de derde plaats, welke hij won met een prachtige IPPON! Helaas gaan alleen de nummers 1 en 2 van het district naar de NK in Emmen. Volgend jaar is Freek zijn laatste jaar in de -18 jaar klasse en is hij van plan de boel recht te zetten. Grens traint bij de talententraining in Hoogvliet bij Budokan en wordt iedere week slimmer. Al eerder versloeg hij in de -15 jaar klasse verschillende Nederlandse kampioenen en was hij 3x eerder deelnemer op het NK. Komende periode judowedstrijden in Prinsenbeek, Gelderop, Klundert, Made en de 20e Baronie Arashi Cup in Oosterhout op 2e Paasdag. Wedstrijdtraining iedere maandag in Teteringen in de gymzaal van brede school De Mandt, woensdag en vrijdag in Oosterhout in gymzaal aan de Markkant. Voor foto’s, filmpjes en info zie: www.budokwaiarashi.nl en facebook.