11 maart Vera 3e bij NK

Vera Wandel 3e op NK judo in Tilburg

Breda Oosterhout - Zaterdag 11 maart werd in de Sporthal T-Kwadrant te Tilburg het Kampioenschap van Nederland tot 15 jaar gehouden. Met 2 deelnemers werd door Vera Wandel uit Raamsdonksveer een 3e plaats binnen gehaald. In het Belgische Zelzate werd Michael Pannekoek kampioen en in Made waren 27 deelnemers actief op het 500 puntentoernooi. Een drukke en succesvolle periode voor Arashi!

Afgelopen zaterdag werd in Tilburg een van de belangrijkste judo-evenementen van het jaar gehouden: Nederlandse kampioenschappen in de leeftijdscategorie tot 15 jaar, waar de beste jonge judoka’s uit de 7 Nederlandse districten streden voor de Nederlandse titel.

Twee Bliemer Arashi judoka’s Suze Smits en Vera Wandel wisten zich 2 weken geleden tijdens de Zuid-Nederlandse kampioenschappen te kwalificeren. De 13 jarige Suze Smits, die de eervolle derde plek in min 48 kg op de Zuid-Nederlandse haalde, mocht in de vroege ochtend de spits afbijten. Suze had een zware loting en mocht starten tegen de latere nummer 2 van Nederland. Deze wedstrijd ging verloren en zo moest Suze via de verliezers ronde verder terug knokken. Dat deed Suze uitstekend door een Limburgse tegenstander met een verwurging te verslaan. De volgende partij was weer een taaie en was het toernooi voor Suze voorbij. Het is een hele mooie ervaring om aan het NK deel te nemen, die maar weinig wedstrijdjudoka’s mee mogen maken. Suze heeft er wel gestaan en daar mag ze trots op zijn!

De 11 jarige Vera Wandel, Zuid-Nederlands kampioen in min 32 kg, had een voortvarende start en scoorde binnen 15 seconden met een heupworp een ippon tegen haar Limburgse tegenstander. De kwartfinale tegen de kampioen van Midden Nederland duurde ruim 4 minuten. Omdat binnen de reguliere tijd van 3 minuten niet werd gescoord, kregen de dames een verlenging, de Golden score. Na nog een minuut zwoegen en van alles proberen, lukte het Vera een o-soto-otoshi te maken en met een wazari te winnen. In de halve finale stond Vera tegen de Noord-Hollands kampioene uit Amsterdam, van wie ze in de afgelopen weken al een paar keer had verloren. Het lukte Vera weer niet om de wedstrijd naar haar hand te zetten en ze verloor met een wazari. Hevig teleurgesteld wist Vera zich in de partij voor brons te herpakken. Ze kwam met een wazari op achterstand, maar liet zich niet ontmoedigen en bleef toch strijden. Vera scoorde een prachtige ippon met een tai-o-toshi en werd hiermee derde van Nederland! Een fantastische prestatie voor deze eerstejaars min 15 jaar judoka, die met haar 28,5 kg de lichtste deelnemer van het NK was!

Voor Bliemer Arashi Sport de 10e Nationale medaille in bijna 25 jaar! In het Belgische Zelzate maakte Michael en Patrick 4 partijen met gelijke tegenstand. Michael werd kampioen met 4x winst. Voor de 2e plaats liet Patrick zich verrassen met een overname en werd 3e. In Made werd zondag het 500 puntentoernooi gehouden en hier werd Troy van Teeffelen kampioen en pakte zijn 500 puntenbeker! Rens Romein werd 2e en pakte ook zijn gouden 500 puntenbeker! De 100 punten waren voor Reinout Henckens, Niek Staps, Lisa van Trier en Loek Martens. De 200 puntenbeker werd gewonnen door Niels Geutjes. De 300 puntenbeker was er voor Elof Henckens, Diego Escudero en Sander Sterks. Raph Romein pakte de 400 puntenbeker. Volgende week Arashi in Gilze op de Zuid Nederlandse -18 jaar met 3 sterke jongens. Info www.budokwaiarashi.nl Filmpjes op facebook.

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Organisatie  >> Archief  >> 11 maart Vera 3e bij NK