Judo op school

Bliemer Arashi Sport biedt al jaren cursussen judo/budolessen-clinics in het onderwijs in Utrecht, Breda en Oosterhout met de volgende specialiteiten:

1- Judo op de basisschool
2- Judo in speciaal onderwijs
3- Judo, budo en weerbaarheid in het hogere onderwijs


 

1- Judo op de basisschool


Voor de kleutergroepen en bovenbouw t/m groep 7
In groep 8 wordt meestal PSD-weerbaarheid/zelfverdediging ingezet als voorbereiding op de middelbare school. In Breda worden GRATIS lessen aangeboden via het JOS-project (i.s.m. Breda Actief).

 

2- Judo in speciaal onderwijs


Binnen Bliemer Arashi Sport is men specifiek geschoold en wordt er buiten de speciale groepen (G-judo) ook in het speciale onderwijs regelmatig perioden judolessen verzorgt. De docenten kennen de achtergrond (aandoeningen of beperkingen) van de deelnemers en passen de lessen en oefeningen aan op de mogelijkheden en het (beweeg)niveau van de deelnemers. De judosport met haar imago “respect en zelfvertrouwen” blijkt bij uitstek geschikt te zijn voor de behandeling van getraumatiseerde kinderen, autisten, ADHD patiënten, obesitas patiënten, verstandelijk gehandicapten en gedragsgestoorde kinderen.

 

3- Judo, Budo & Weerbaarheid in het hoger onderwys


Door Bliemer Arashi Sport is jaren lesgegeven op o.a. het ROC VMBO in de sport-(judo/budo)-klasssen en op het Sport College (Sport en bewegen) Utrecht.

 

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

sitemap

  |  

sponsoren

  |  

U bent hier:  >> Budodisciplines  >> Judo  >> Judo op school