14 april Klundert

Pepijn van Loon judokampioen in Klundert

In sporthal “de Niervaert” te Klundert werd het jaarlijkse Louis Buurstede toernooi georganiseerd door Judoklub Klundert. Voor Arashi uit Oosterhout werden drie eerste plaatsen gewonnen! Eerder werd door Arashi het 500 punten judotoernooi in gymzaal de Markkant. Met deelnemers uit de omgeving streden de deelnemers in verschillende poules op maandag 2e Paasdag opnieuw om de begeerde judopunten.

Op zaterdagmiddag waren Pepijn van Loon en Aiden van Arendonk in prima vorm. Ze wonnen al hun wedstrijden met IPPON! en werden daarmee kampioen. Ook Stef Hoffman van Arashi werd eerste, maar dat kwam omdat hij de meeste punten had behaald in zijn poule. Drie keer goud voor Arashi door hard trainen op de wedstrijdtraining en doorzettingsvermogen. Daley Post pakte een 2e plaats achter zijn clubgenoot Aiden van Arendonk en Sem Kuipers moest genoegen nemen met een 4e plek in een poule met grote tegenstanders. Op de 500 punten wedstrijden in Oosterhout 2e Paasdag werden er meteen door 13 judoka’s van Arashi de eerste prijs gewonnen! Bij het 500 puntentoernooi kan men bij iedere 50 punten een medaille verdienen en bij elke 100 punten een nieuwe beker. Bij 500 punten ontvangt men de gouden beker er mag men niet meer deelnemen. Men is dan klaar voor het nog grotere werk, maar tussentijds kan men aan andere instaptoernooien deelnemen bij de Judo Bond Nederland. Arashi was deze keer voor de 12e maal gastheer in Oosterhout en wist met al de vrijwilligers (arbiters, klokkers, schrijvers, koffie, administrateurs en EHBO) opnieuw een fantastisch evenement te organiseren. Bij de jongste jeugd werd veel gescoord met hakbijlen en bij de oudere jeugd zagen we mooi grondwerk. De oudste deelnemers lieten spectaculair judo zien met overnames, combinaties en tactiek. Genieten dus voor de ouders, liefhebbers en kenners! De gouden 500 puntenbeker werd binnengehaald door Sven Velthuis. De volgende Oosterhouters wisten de hoogste trede van het podium te behalen (1e plaatsen): Denz Donkers, James Nuyten, Milan Kannemeyer, Pep Leendertse, Evi van Bekkum, Joshua Kannemeyer, Sarah Bongers, Jax van Gils, Floris Bosch, Daley Post, Sven Velthuis, Colin van Loon en Melle Visser. Op woensdag biedt Arashi extra wedstrijdtraining in Oosterhout. Het volgende 500 puntentoernooi is in juni in het Bredase Ginneken, maar eerst gaat Arashi na de meivakantie naar het judotoernooi in Dordrecht en de Zuid-Nederlandse team kampioenschappen in Rijen.