05 dec 2020 Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen 2020 zijn weer geweest. Voor een indruk hoe het was:
zie youtube

Martijn Smit wint wisselbeker Bliemer Arashi !

Op zaterdag 5 december j.l. werden de 27e clubkampioenschappen gehouden voor de judoka’s van Bliemer Arashi Sport. Martijn Smit won in de finale tegen Charifa Benkkadour de wisseltrofee bij de jeugd tot 15 jaar. Familie Vreijdenberger ontving de sportprijs 2020!

De 27e clubkampioenschappen zijn een supersucces geworden! Veel meer deelnemers dan vorige jaren, ondanks dat er geen ouders bij mochten zijn. Dank aan Meneer Thijs Willems, de vader van Rowan Verkroost, die de streaming regelde, zodat de ouders thuis mee konden kijken! De laatste echte wedstrijden waren in februari jl. De veertien jarige Martin Smit won de Arashi wisselbeker bij de jeugd tot 15 jaar door in de finale te winnen van Chariffa Benkkadour. Hij stond vorig jaar ook al in de finale, maar moest toen de titel aan Lars van Dullemen afstaan. Het was dit jaar Lars die de beker uitreikte. Lars is inmiddels te oud en kon de titel niet verdedigen. 2e werd Charifa Benkaddour, 3e Floor Vreijdenberger en Dinant van Breemen. Op weg naar de finale werd gewonnen van Lex Vreijdenberger en in de halve finale van Dinant van Breemen. In de finale werd met heupworp en overname 2x wazari gescoord. Vorig jaar werd de finale nipt verloren in de golden score, maar nu was er minder spanning maar wel twee mooie acties. Bij de junioren werd Nick van Dullemen kampioen, 2e Marco Aarts, 3e Martijn Smit en Lars van Dullemen. De Sportprijs 2020 werd uitgereikt door winnaar van 2019 Niels Geutjes aan de fam. Vreijdenberger. De tweelingbroers Tharijn en Lex, en zus Floor zijn dit jaar super fanatiek geweest! Ze hebben na de verplichte sluiting na 1 juli heel de vakantie door getraind! Hebben in september de bruine band behaald en komen 3x in de week trainen. Basis judo, zwarte bandtraining en sinds kort jeugdkickboksen op zaterdagmorgen. De clubkampioenschappen, “het Judofeest van Bliemer Arashi Sport” werd virtueel/online goed bezocht in de gymzaal aan de Markkant. Maar liefst 200 familieleden en kennissen keken op youtube naar de live uitgezonden wedstrijden van de jonge judoka’s van Arashi. Bij de kleuters werd verrassend goed gejudood en bij de klasse 6 t/m 12 jaar kwamen veel onverwachte kampioenen op het podium te staan. Op 5 judomatten werd gestreden onder toezicht van leraren en assistenten.

Clubkampioen bij de jeugd en junioren werden: Floor Vreijdenberger, Finn Spruijt, Tim van Dijk, Nicky Cheung, Sem Holtman, Pepijn van Loon, Florence van Helvoort, Karam Kose, Sven Velthuijs, Tim Bouwmeester, Brent Middelhoff, Mika Huijbregts, Mats Burgert, Naomi Baelemans, Giovanna Frijters, Noah vd. Berg, Colin van Loon, Beau Duchemin, Siem Oostrom, Niels Geutjes, Charifa Benkaddour en Nick van Dullemen.

Dankzij de sponsors was er voor alle deelnemers een fantastische prijs en oorkonde. Voor foto’s en info over judo wedstrijdtraining, Goshindo/Jujutsu (weerbaarheid) en jeugdkickboksen in Oosterhout en Breda zie www.budokwaiarashi.nl en facebook! In de kerstvakantie weer onderlinge Try-out wedstrijdjes in Teteringen voor de beginnende judoka met witte en gele band.