11 december 500 ptn Made

Bijna 30 jaar Bliemer Arashi Sport blijft prijzen opleveren. Opnieuw groot judofeest in Made, waar opnieuw het 500 puntentoernooi werd gehouden afgelopen zondag. Bliemer Arashi Sport pakte hier 9x goud en 8x zilver. Beau Duchemin won de gouden 500 puntenbeker op het laatste toernooi van dit jaar.

In Made werd door Beau Duchemin de gouden 500 puntenbeker gewonnen. Duchemin is ongeveer 3 jaar bezig geweest om de 500 punten bij elkaar te strijden in de omgeving. Op zijn laatste punten toernooi werd hij ongeslagen kampioen en is hij nu klaar voor het grotere werk op de nationale toernooien. Hij won 3 ronden met houdgreep, prachtige binnen -en buitenwaartse maaien, zijn specialiteit. Het was nog best spannend, omdat hij in een sterke poule was ingedeeld, maar met basis, counter en combinatie werk kon hij overleven en de winst binnen halen. Fantastisch was om te zien hoe verschillende judoka’s zijn gegroeid de afgelopen jaren. Het omgaan met verliezen en het inzien van eigen kracht en inzet op de trainingen. Ook nieuw talent viel op, want tussen de kampioenen zaten enkele judoka’s die de eerste keer meededen! De eerste plaats werd behaald door: Millie Okoniak, Milan van Nispen, Colin van Loon, Zayn Cheggar, Thijm Schalij, Mohammed Benkaddour, Jax van Gils en natuurlijk Beau Duchemin. In januari zullen de Arashi judoka’s in Terheijden en Kaatsheuvel gaan strijden.